Rigips - Els a szrazptsben       GDF-SUEZ

 

 

Tanítványaim sikere a Match Play Bajnokságon


2010 április 26

Német Olivér és Eiring Kristóf

Tanítványaim a korosztályuk versenyében és az abszolút kategóriában is remekül szerepeltek a III. Old Lake Match Play bajnokságon. Eiring Kristóf 3. lett, Német Olivér pedig a 4. helyet szerezte meg. Kovács Titusz az előkelő 2. helyen végzett a senior férfiak között, míg Szűcs Gabriella a senior hölgyek mezőnyében lett dobogós, megszerezve a 3. helyet érő ranglista pontokat. Dibusz László pénteken egy hajszállal lemaradt az első nyolcba kerülésről, így a férfi ranglista pontokért küzdött tovább. Számára szerencsétlen tény volt az, hogy Olivér a férfi mezőnyben indult az idén, így az előkelő harmadik pozíció helyett a negyediknek járó ranglista pontokat szerzte meg. Laci egyébként jól kezdte az évet, mert három bruttó első helyezése van már!

A harmadik helyért óriási küzdelem zajlott két junior válogatott tanítványom, Eiring Kristóf és Németh Olivér között, aminek első szakaszát a fiatalabb Kristóf nyerte, miután Olivér pontatlan drive-ja után csak második próbálkozásra jutott ki az erdőből. A rossz kezdés azonban nem nyomta rá a bélyegét Olivér játékára, nem sokkal később egyenlített, sőt, a vezetést is átvette. Ez a meccs azonban még rengeteg fordulatot tartogatott, két jó szakasznak köszönhetően az első kilenc után már újra Kristóf vezetett.

A hátsó kilencen folytatódott az ütésváltás, de a Young Masters-re készülő Eiring Kristóf a 13. lyukat követően kétpontos előnyre tett szert és úgy tűnt, nyeregben érezheti magát. Németh Olivér azonban, akárcsak a tavalyi Csapat Eb-n többször, most is nagyszerűen küzdött, a 14-esen szép birdie-t ütött, míg a 16. szakaszt Kristóf hibáját kihasználva parral nyerte, így az utolsó két lyuknak ismét döntetlen állással futottak neki a fiatalok.

 A 17-est Kristóf tökéletesen játszotta meg, aminek birdie lett a jutalma, és az utolsó szakasz drive-ja után is ő volt jobb pozícióban. A közelítő ütése azonban a green melletti bunkerben landolt, ahonnan messzire került a lyuktól, így Olivér parral is egyenlíteni tudott. Következhetett tehát a rájátszás, aminek első szakaszára az 1. lyukon került sor. Itt ezúttal Olivér a biztonságot választotta a tee-ről, amire Kristóf válasza egy fantasztikus drive volt, ami a green előtt pár méterrel állt meg.

Olivér közelítő ütésével ugyancsak jó birdie lehetőség elé nézett, de a gurítása néhány centivel elkerülte a lyukat, míg Kristóf a chip után értékesítette a saját birdie puttját, ezzel megszerezve a harmadik helyet.

 Az abszolút rangsor:

 Match Play Bajnokság végeredménye

 


Érdekes hírek