Rigips - Els a szrazptsben       GDF-SUEZ

 

 

XII. Nemzetközi és Magyar Senior Golfbajnokság


2010 május 31

Az idén a hencsei European Lakes Golf & Country Club ad otthont a XII. Nemzetközi és Magyar Senior Golfbajnokságnak, június 1-4 között. A Magyar Golf Szövetség és a Magyar Senior Golfozók Társasága által közösen megrendezésre kerülő vetélkedőre hét nemzet hatvan versenyzője adta le a nevezését.

A nevezők többsége a férfi kategóriában indul, de képviseltetik magukat a hölgyek és a 70 éven felüli super seniorok is.

Hazánk egyik legszebb vidékén, a zselici dombok között elterülő és tizenhat évvel ezelőtt megnyílt hencsei versenypálya kitűnő állapotban várja a magyar és külföldi szenior golfozók sokszínű mezőnyét. A magyar játékosokon kívül megtalálhatók a környező országok legjobbjai, de érkezik versenyző Németországból, Svájcból, Svédországból és az USA-ból is.

A versenyt megelőzően június 1-én kedden lesz a hivatalos gyakorlónap, míg a további három versenynapon egyaránt reggel 8 órakor állnak rajthoz a játékosok. Az idei Nyílt Senior Bajnokság érdekessége és egyben nehézsége, hogy a Szövetség az új helyszínt és nehezebb pályát jelölt ki, valamint alkalmazkodva a nemzetközi előírásokhoz három napos vetélkedőt írt elő. A résztvevők között megtalálhatjuk a címvédésre készülő tavalyi nemzetközi és magyar bajnoknőt Vainio Győri-Molnár Máriát, Kovács Istvánt a magyar férfi bajnokot, aki kategóriát váltva a super senior bajnokkal Dr. Sándor L. Tamással fog várhatóan nagy csatát vívni a 70 éven felüliek bajnoki címéért. Ez viszont azt jelenti, hogy nagy verseny lesz a magyar szenior bajnoki címért, de minden helyért is mert a verseny egyben kvalifikációs lehetőség a Senior Európa Bajnokságon résztvevő válogatottba.

Kíváncsian várjuk Szűcs Gabriella, Kovács Titusz, és Jakobi László, tanítványaink szereplését. Sok sikert kívánunk nekik!

 


Érdekes hírek